Teckna porträtt live

JNArt är porträttkonstnär som kan teckna inför publik på evenemnang. Det kan vara porträtt live på företagsevent, privata fester, festivaler, bröllop och andra evenemang. Arrangören anlitar JNArt för att sitta och teckna av deltagarna som får behålla de enskilda bilderna. Att ha en konstnär som gör live-porträtt är väldigt uppskattat inslag på tillställningen.

Tecknare - inför publik

JNArt har lång erfarenhet av att teckna porträtt inför publik. Ofta tar deltagare som blivit porträtt med hem och ramar in dem. De enskilda bilderna håller hög konstnärlig kvalitet och JNArt strävar efter att det ska vara en lustfylld upplevelse att få testa att sitta modell.

Att deltagare på ditt evenemang får se en porträttecknare i sitt skapande ger ofta en wow-effekt och skapar minnen från just din tillställning. Porträtt är avbildningar med fokus på att bilden ska likna motivet, samt vara konstnärligt intressant på något sätt. JNArt är duktig på just hantverket att porträttera snabbt.

Hur lång tid tar enskilda teckningar?

Ett live-porträtt tar mellan 5-10 minuter och då kan JNArt garantera att det går att känna igen personen.

Hur många snabba porträtt hinner JNArt teckna på ett event?

Det beror mycket på teknik och upplägg på eventet. JNArt brukar teckna mellan 20-30 porträtt på ett evenemang men det kan vara betydligt fler om det är ett långt event eller om fokus ligger på snabba bilder. Det kan också vara färre om det viktigaste är detaljrikedom.

Vilken målgrupp passar?

Alla kan ha glädje av porträtt. Det är mycket svårare att skapa porträtt på små barn som inte sitter stilla, men JNArt kan alltid skapa porträtt efter bästa förmåga. Enda att tänka på är att små barn inte brukar uppskattar att sitta stilla längre än någon enstaka minut.

Vilken målgrupp passar?

Porträtt passar bra som live-evenemang på till exempel företagsevent, invigningar, mässa, event på köpcentrum, kulturevenemang, festival, stadsfest, nöjespark, bröllop eller privata fester. Har du en egen idé kan du kontakta JNArt och diskutera upplägget.

I vilka tekniker kan JNArt teckna porträtt på evenemang?

JNArt kan både teckna klassiska stilar på papper som kol, tusch eller blyerts, men också olika digitala alternativ, som till exempel med ritplatta där bilden projiceras till en skärm eller vägg. Det är lite olika prisbild för de olika alternativen.

Vad gör live-porträtt speciellt som underhållning?

Ansikten och utseende är alltid personligt. Det finns mycket historiska referenser till just porträtt och att sitta modell. Många tycker det är spännande att både få testa att sitta modell för en riktig konstnär, och det är dessutom roligt när det blir förvånande likt och vackra porträtt. JNArt håller hög klass på sina porträtt-teckningar som skapas live. Det gör att det är roligt att titta på skapandeprocessen för åskådarna och ett fint minne för de som sitter modell. Att kunna sitta och vila kan också vara ett välkommet inslag i ett annars intensiv fest. 

Kan porträtt-tecknaren ha speciella kläder?

JNArt tar på sig uppdrag att spela olika karaktärer samtidigt som porträtten skapas, exempel är fransk konstnär eller clown. JNArt har utbildning och arbetslivserfarenhet som improvisatör. Detta görs till en extra kostnad.

Anlita JNArt till ditt event!

Om du är redo att anlita JNArt som porträttecknare är det bara att ta kontakt via mail och komma överens om ramarna för samarbetet. Det är ofta bra att boka långt i förväg eftersom framförallt lördagar snabbt blir uppbokade.

Om du vill veta mer om annat JNArt skapar:

Porträtt-tecknare via eventföretag

Vill du anlita JNArt via ett eventföretag i samband med ett större arrangemang av artister och underhållning. Då kan JNArt guidea dig vidare till eventföretag där JNArt ingår som live-porträtt konstnärer.