Hundporträtt

Vill du har ett målat eller tecknat hundporträtt? Med lång erfarenhet kan JNArt skapa levande porträtt av hundar. Det kan vara olika raser eller personligheter på hundarna, inget är för svårt. Du kan beställa närbilder eller avancerad scener, här får du information om olika tekniker och stilar och allt annat du kan tänkas behöva för att bli så nöjd som möjligt med din beställning av ett livfullt och handgjort hundporträtt.

Porträtt på en väldigt speciell hund

 

Att fånga personligheten och uttrycket hos en hund i ett målat eller tecknat porträtt är en konstform som kräver både talang och erfarenhet. JNArt har den unika förmågan att skapa porträtt som fångar hundens själ och ger en tidlös minnesbild av din älskade fyrbenta vän.

Att måla eller teckna en hund kan vara en utmaning eftersom varje ras har sina egna unika egenskaper och uttryck. Extra svårt kan det vara att skapa djup i bilden. JNArt arbetar noggrant för att säkerställa att varje hundporträtt är unikt och personligt.

Hur går det till att beställa porträtt på hund?

Ett hundporträtt beställer du enkelt genom att välja budget, detaljnivå, stil, storlek, och teknik. Har du svårt att välja kan JNArt hjälpa till. Därefter ger JNArt ett kostnadsförslag för slutprodukten. Därefter godkänner kunden upplägget. Därpå skapar JNArt hundporträttet och skickar slutligen en kopia på den färdiga bilden och faktura. Sist skickar JNArt bilden till kunden när betalningen är genomförd.

Vad kostar det att beställa ett hundporträtt?

Det kostar i regel mellan 1000 – 3000 kr att beställa ett porträtt på en hund. Priset avgörs av vilken teknik eller medium som används och hur detaljerat det ska vara. Prisbilden är högre för oljemålningar. Genom att gå vidare med en beställningsförfrågan kommer du att få en tydlig bild av vad det slutgiltiga priset kan bli.

Beställ porträtt på hund i olika detaljnivå:

Antingen går det att beställa mer skissartade bilder där känsla och snabbhet styr. Dessa bilder kan ibland fånga essensen av hunden på ett väldigt delikat sätt, men där likheten kanske inte alltid blir lika slående. Dessa bilder passar bra för att fånga hundar som rör sig, eller där en lägre budget är att föredra. 

Mellanalternativet är en bild som både försöker fånga snabba skissartade element men samtidigt fånga likheten så det utan tvivel är rätt hund som syns och kan kännas igen. 

Detaljerade alternativet satsar på hög detaljnivå, framförallt i de kritiska delarna av hundporträttet som avgör likheten, men även i den mån budgeten tillåter andra delar av bilden, som tex bakgrunden. 

Hundkonst i olika stilar

Varje hund är unik och att varje hundägare har sin egen personliga stil. Därför erbjuder JNArt hundporträtt i alla möjliga stilar, så att du kan få det perfekta porträttet som passar just din hund och ditt hem.

JNArt kan skapa porträtt i en mängd olika stilar, inklusive realistiska, impressionistiska, expressionistiska och mer. Vi kan också skapa porträtt i svartvitt eller i färg, och använda en mängd olika tekniker och material för att ge ditt porträtt den unika look som du söker. Se dig omkring på sidan och bifoga en bild på den stilen du föredrar när du beställer.

Beställ ett hundporträtt som också innehåller en människa

En målning eller teckning av en människa och hund tillsammans är ett fint sätt att visa relationen. Att skapa en målning eller teckning av en människa och hund tillsammans är en utmaning eftersom det kräver en noggrannhet och förståelse för båda typerna av porträtt.JNArt är expertert på att skapa porträtt som fångar både människors och hundars personlighet på ett realistiskt och trovärdigt sätt.

Hundporträtt i olika tekniker:

Hos JNArt kan du beställa hundmålningar i mediumen olja, akryl, akvarell, flytande tusch och digitalt. Du kan beställa hundteckningar i teknikerna blyerts, kol, tuschpenna, pan pastell och digitalt.

Varför beställa porträtt på hund?

Hundar lever och berör oss, och hundar dör och lämnar ofta stora tomrum efter sig. Då kan det vara fint att fira dessa stora personligheter medans de sprider sin kärlek, tex genom att ge en målning eller teckning som gåva. Det kan också vara viktigt att erkänna all den påverkan en hund haft genom att låta den ta plats i form av minnen. En teckning av en hund, eller hundmålning är helt rätt för den som vill föreviga en livsvän.

Vilket medium föredrar konstnären själv?

Även om det går att få till fantastiska porträtt i alla tekniker har JNArt en stor kärlek till akvarellmålningar av hundar. I en akvarellmålning hittar du den lekfullhet som ofta karaktäriserar hundar. Vattnet får flöda och fångar den energi hundar har. Tekniken ger också möjlighet att måla det som är stilla och detaljerat, det trofasta och omtänksamma, tidlösheten som ryms i ett par väldigt detaljerade och levande ögon, eller en nos som känns så där fuktig som när du får en blöt kyss. 

Oljeporträtt på hund är för dig som har lite extra budget och vill skapa en tidlös tolkning. Den här tekniken känner inga begränsningar i hur detaljerade och livfulla de kan bli. En fin fotoförlaga, skickat av kunden eller taget av konstnären själv, kan ge förutsättningar för att fånga något kan hänga på väggen i generationer.

Kort om konstnärens relation till hundar:

Konstnären Johannes hade inte någon egen hund under uppväxten. Det fanns däremot flera vänner på uppväxtorten som framförallt hade jakthundar. På senare tid har Johannes fått en närmare relation då han levt på platser där hundar funnits närvarande. Speciellt en hund vid namn Lizzy har gjort stort intryck, den lilla gatuhunden från Irland som hittat sin plats i Sverige och sprider sin kärlek till alla i dess närhet. Med tiden har konstnären sett på nära håll hur olika hundar kan vara och dess betydelse för de närstående. Det behövs delikata beslut för att förstå dessa djur och fånga dem i en målning eller teckning som ska finnas för lång tid framåt. 

Premium - att JNArt fotograferar

Har du själv svårt att fånga din hund i en bra fotoförlaga så går det att köpa fotografering av hhunden. Då kommer du både få fina hundfotografier och dessutom kommer det finnas de allra bästa förutsättningarna för att skapa ett episkt målat- eller tecknat hundporträtt.

En vacker tavla med hundmotiv!

JNArt använder endast de bästa materialen och teknikerna för att skapa högkvalitativa målade och tecknade porträtt. Vi kan skapa porträtt från en bild eller från en personlig session med din hund.

Ett målat eller tecknat porträtt av din hund är mer än bara en tavla. Det är en tidlös minnesbild som kommer att påminna dig om din hunds kärlek och lojalitet under många år framöver. Kontakta oss idag och låt oss skapa ett porträtt som du kommer att uppskatta för alltid.

Beskriv gärna din hund när du beställer. Informationen sprids inte men kan inspirera till tolkningar som sticker ut som extra personliga.

Vill du beställa ett porträtt på din hund?

JNArt är en erfaren kreatör som gärna hjälper med just din bild. Ta kontakt via beställningsformuläret så får du du veta mer om detaljerna.

Är du ute efter något av dessa? Då hittar du mer information genom att klicka dig vidare: