JNArt

Illustratör Konstnär Eventtecknare Porträttmålare Grafisk designer Konstlärare Fotograf

Johannes Nygren heter jag som är konstnären bakom företaget JNArt. Jag är uppvuxen i Arvidsjaur, Norrbotten och är numera bosatt med min familj i Majorna Göteborg. JNArt har jag under åren mest drivit på deltid, och jobbat som socionom, chef eller coach resten av tiden. Nu jobbar jag mer än halvtid med JNArt, men eftersom jag gillar utmaningar och variation kommer jag nog alltid hålla på med människoorienterade yrken vid sidan av konsten.

Varför håller Johannes på med konst?

Att vara konstnär och illustratör är ett fantastiskt jobb. Samtidigt som jag skapar bilder till kunder som får njuta av dem kan jag utöva olika konstformer, vara kreativ och ständigt utvecklas. Det är ett praktiskt arbete som både kan vara enkelt och meditativt och ibland utmanande, hektiskt och intellektuellt stimulerande. Jag gillar variation, utmaningar och att skapa något som är lite beständigt. Konst och illustrationer passar in på dessa.

Att utforska uttryck och nya infallsvinklar och idéer driver mig framåt. Kreativitet och nyfikenhet går det inte att tröttna på. Glädjen hos mottagaren, att verkligen kunna skapa något som berör på djupet, det är målet och ofta belöningen som gör mödan värd. Om jag med mina verk kan försöka påverka världen till det bättre, om än i det lilla så är det en bonus. En bild kan föda frågor eller känslor, som förhoppningsvis får någon att må bättre, eller tänka klarare.

Hur ser JNArt på framtiden?

Vår värld är i ständig förändring och mänskligheten står inför stora utmaningar. Att kombinera bild och text för att visa på orättvisor och nya tankar är något JNArt gärna fortsätter utveckla. Jag vill använda mina förmågor för att bidra till positiv förändring! Samtidigt finner jag stor meningsfullhet i att skapa bilder som ges som gåvor, det är personliga konstverk som gläder människor på djupet, ibland för lång tid framåt. 

Professionalitet

Med många års erfarenhet, tekniskt kunnande och lyhört kundbemötande har jag under många år fått förmånen att skapa verk som blivit uppskattade av kunder. Personligt uttryck, konstnärlig frihet och kapaciteten att både skapa snabbt och exakt brukar JNArt få som positiv feedback.

Utbildning

Folkhögskola med inriktning konst, kurser på Florence Art Academy och mängder av kurser från framstående konstnärer inom olika tekniker, samt år av självstudier via internet och litteratur har gett mig en helhet med både hög kvalitet i det praktiska och teoretiska kunnandet.

Prata mer om konstnärskap eller beställ konst genom att kontakta JNArt.