Karikatyr tecknare

Behöver du en konstnär som kan teckna karikatyrer på ditt evenemang? JNArt är professionell karikatyr konstnär som tecknar på alla typer av evenemnag. Du kan anlita JNArt som karikatyrtecknare på bröllop, födelsedagar, företagsevenemang, stora tillställningar, privata fester, festivaler mm. JNArt har både lång erfarenhet, kundorienterat bemötande och konstnärligt kunnande som allt sammantaget ger nöjda deltagare. 

Kariktyrtecknare - inför publik

På ditt evenemang får deltagare möjlighet att bli avtecknade med karikatyrstil. Det skapar minnen, samtal och framförallt skratt. Karikatyr innebär att dragen överdrivs och förstärks för att skapa ett dråpligt uttryck och samtidigt likhet med personen som blir tecknad. Det är ofta ett väldigt uppskattat inslag att deltagare får ta med sig ett minne hem. 

Hur snabbt tecknas karikatyrerna?

Beroende på vilken teknik som används kan en karikatyr ta så kort tid som 3 minuter. För att garantera likhet med motivet ligger tiden mellan 5-10 minuter per karikatyr. Deltagarna kan vara med och ge förslag på utformandet och hur lång tid det ska ta.

Hur många kan tecknas under ett event?

Det beror mycket på upplägget och vilken teknik som används. JNArt brukar teckna mellan 30-50 karikatyrer vid ett event-tillfälle.

Vad gör karikatyrer speciellt som underhållning?

Ansikten och utseende innehar en unik potential till personlig och allmängiltig humor. Hur roligt är det inte att se de dragen man känner igen hon sin vän eller kollega bli förstärkta och nervöst veta att det snart är din tur? Det kan vara ett välkommet uppehåll i en annars stökig fest att sätta sig och med spänning vila när kariktaryr tecknaren iakttar dina drag och skapar ett konstverk av just dig som förlaga. Många tycker det är spännande att sitta modell för första gången, och många uppskattar det otroliga hantverket som krävs för att snabbt fånga dragen i en karikatyr.

Vill du få sällskap att samlas på en plats kan en karikatyr passa bra, det bildas ofta en kö av förväntansfulla deltagare som vill få sina karikatyrer tecknade. Det kan till exempel ge möjlighet att visa upp något annat samtidigt, eller ge information vid en monter. JNArt är van att sitta i blickfånget och sticker ofta ut som ett udda men uppskattat inslag. 

I vilka tekniker kan JNArt teckna karikatyrer på event?

JNArt kan både teckna klassiska stilar på papper som kol, tusch eller blyerts, men också olika digitala alternativ, som till exempel med ritplatta där bilden projiceras till en skärm eller vägg. Det är lite olika prisbild för de olika alternativen.

Kan karikatyrtecknaren ha speciella kläder?

JNArt tar på sig uppdrag att spela olika karaktärer samtidigt som karikatyrerna skapas, exempel är fransk konstnär eller clown. JNArt har utbildning och arbetslivserfarenhet som improvisatör. Läs mer här: Detta görs till en extra kostnad.

Anlita JNArt till ditt event!

Om du är redo att anlita JNArt som karikatyrtecknare är det bara att ta kontakt via mail och komma överens om ramarna för samarbetet. Det är ofta bra att boka långt i förväg eftersom framförallt lördagar snabbt blir uppbokade.

Om du vill veta mer om annat JNArt skapar:

Karikatyr-tecknare via Evenses eller Raawbii Moves Entertainment,

Vill du anlita JNArt via ett eventföretag i samband med ett större arrangemang av artister och underhållning. Då kan du vända dig till Evenses eller Raawbii Moves Entertainment, där JNArt ingår som en av karikatyr konstnärerna.