Hästporträtt

Söker du någon som kan måla eller teckna hästporträtt? JNArt har under många år skapa porträtt av hästar i olika tekniker och medium. Den här sidan innehåller information om hur du går till väga för att beställa ett hästporträtt. JNArt har yrkesskickligheten för att skapa detaljerade, vackra och personliga porträtt på hästar.

Porträtt på en väldigt speciell häst

Att fånga en häst i all sin majestät kan vara en riktig utmaning. Den skimrande pälsen, intensiva ögonen, eller mulens unika form är några av de svårigheter som kan ställa till det. Därför kan det vara klokt att anlita en häst-konstnär som ser de små detaljerna och gång på gång levererar målningar och teckningar där kunden verkligen känner igen sin häst. 

Hur går det till att beställa porträtt på häst?

Ett hästporträtt beställer du enkelt genom att välja budget, detaljnivå, stil, storlek, och teknik. Har du svårt att välja kan JNArt hjälpa till. Därefter ger JNArt ett kostnadsförslag för slutprodukten. Därefter godkänner kunden upplägget. Därpå skapar JNArt hästporträttet och skickar slutligen en kopia på den färdiga bilden och faktura. Sist skickar JNArt bilden till kunden när betalningen är genomförd. 

Vad kostar det att beställa ett hästporträtt?

Det kostar i regel mellan 1000 – 3000 kr att beställa ett porträtt på en häst. Priset avgörs av vilken teknik eller medium som används och hur detaljerat det ska vara. Prisbilden är högre för oljemålningar. Genom att gå vidare med en beställningsförfrågan kommer du att få en tydlig bild av vad det slutgiltiga priset kan bli.

Olika detaljnivå på de hästporträtt JNArt skapar:

Antingen går det att beställa mer skissartade bilder där känsla och snabbhet styr. Dessa bilder kan ibland fånga essensen av hästen på ett väldigt delikat sätt, men där likheten kanske inte alltid blir lika slående. Dessa bilder passar bra för att fånga hästar som rör sig, eller där en lägre budget är att föredra. 

Mellanalternativet är en bild som både försöker fånga snabba skissartade element men samtidigt fånga likheten så det utan tvivel är rätt häst som syns och kan kännas igen. 

Detaljerade alternativet satsar på hög detaljnivå, framförallt i de kritiska delarna av hästporträttet som avgör likheten, men även i den mån budgeten tillåter andra delar av bilden, som tex bakgrunden. 

Kombinera porträtt på häst och människa:

JNArt skapar i sina egna stilar vilken du kan hitta på hemsidan. I alla dessa stilar går det att beställa porträtt där häst och människa finns i samma bild. Vid beställning kan du hänvisa till någon bild du hittat på hemsidan för att få ett kostnadsförslag på en liknande bild. Du kan också ha önskemål om att en målning ska inspireras av andra konstverk eller genrer i historien. JNArt har erfarenhet av många olika uttryck. Om ingen speciell stil efterfrågas försöker alltid JNArt göra en tolkning som är så bra som möjligt. 

Hästporträtt i olika tekniker:

Hos JNArt kan du beställa hästmålningar i mediumen olja, akryl, akvarell, flytande tusch och digitalt. Du kan beställa häst teckningar i teknikerna blyerts, kol, tuschpenna, pan pastell och digitalt.

Varför beställa en häst-tavla?

Det är inte alla som har privilegiet att rida eller sköta om hästar. Det är stora djur med stora personligheter, och de lämnar ingen oberörd. Är du en av dem som har fått detta privilegium, eller om du vill ge en gåva till någon som älskar hästar så vet du värdet en bild av en häst kan ha. Ett porträtt på en häst kan vara ett minne och inspiration både för allt som en häst har bidragit med, men också allt som går att längta till. Långa rytter, skötsel, personliga möten – kan en bild av en häst fånga något av allt äventyr som samvaron kan innebära kan det bli en fantastisk gåva till dig själv eller någon annan. 

Vilket medium föredrar konstnären själv?

En akvarellmålning av en häst kan vara något alldeles speciellt. Vattnets oförutsedda rörelse på papperet kan på ett nästan oförståeligt sätt fånga manens skimmer. Svårigheten att tygla vattnets rörelse påminner om en vild häst som fritt springer på fältet. Bara genom att följa med dess rörelser går det att vara del av dess färd. Detaljrikedomen i detta medium skapar också förutsättningarna för att måla porträtt som är väldigt lika subjektet. När de små nyansskillnaderna får ta plats i ett hästporträtt kan beställaren verkligen känna igen sig. 

Oljeporträtt kan också passa extra bra för att skapa livfulla bilder av hästar. Med skarpa kontraster och förutsättningar för att skapa otrolig detaljrikedom har detta medium det som krävs för att avbilda nästan fotografiskt, och där konstnärens egna val får ta plats. Vill du ha ett oljeporträtt av en häst som kan glänsa i generationer, och mäta sig med de vackra hästar som redan nu finns avbildade i otaliga gallerier, då ska du beställa ett hästporträtt i olja av JNArt. 

Kort om konstnärens relation till hästar:

Hästar har sprungit i hagar i närheten i några av konstnärens uppväxtmiljöer. Några tillfällen har Johannes fått privilegiet att rida och rykta dessa djur, vilket konstnären tyckt varit fantastiskt. Bland annat att rida Islandshästar i fjällmiljö har visat vilka otroligt kloka och trygga djur hästar är. Att röra sig vant över otillgänglig terräng, med ovana ryttare i sadeln, och möjliggöra de oändliga vidderna visar en liten del av allt som hästar är och bidrar med. Konstnären älskar att porträttera hästar, både för dess vackra former och specifika utmaningar, men också för att de varit en del av människans historia och fortsätter att ta en stor plats för så oändligt många människor världen över. De hästporträtt konstnären skapar kan ses som ett litet tack till dessa fantastiska individer. 

Beskriv gärna din häst när du beställer. Informationen sprids inte men kan inspirera till tolkningar som sticker ut som extra personliga.

Premium - att JNArt fotograferar

Har du själv svårt att fånga din häst i en bra fotoförlaga så går det att köpa fotografering av hästen. Då kommer du både få fina hästfotografier och dessutom kommer det finnas de allra bästa förutsättningarna för att skapa ett episkt målat- eller tecknat hästporträtt.

Vill du beställa ett porträtt på din häst?

JNArt är en erfaren kreatör som gärna hjälper med just din bild. Ta kontakt via beställningsformuläret så får du du veta mer om detaljerna.

Är du ute efter något av dessa? Då hittar du mer information genom att klicka dig vidare: