Kattporträtt

Vill du har ett målat eller tecknat kattporträtt? Här har du kommit helt rätt. JNArt har lång och gedigen erfarenhet av att skapa porträtt på katter av olika raser. Lurviga pälsar, korthåriga, lugna, vilda, närbilder eller scener, inget är för svårt. Sidan innehåller information om olika tekniker och stilar så att du kan hitta vad som passar dig bäst.

Porträtt på katt

JNArt vill skapa så livfulla och personliga kattporträtt som möjligt. Det som kan vara verkligt svårt med katter är att hitta likheten och få pälsen att kännas levande. En annan trixig del i målningar på katter är att ögonen ska bli personliga och utstråla den egensinnighet som katter ofta har. Slutilgen kan det vara utmanande att illustrera katter i rörelse på grund av deras unika anatomi.

Hur går det till att beställa porträtt på katt?

Ett kattporträtt beställer du enkelt genom att välja budget, detaljnivå, stil, storlek, och teknik. Har du svårt att välja kan JNArt hjälpa till. Därefter ger JNArt ett kostnadsförslag för slutprodukten. Sedan godkänner kunden upplägget. Därpå skapar JNArt kattporträttet och skickar slutligen en kopia på den färdiga bilden och faktura. Sist skickar JNArt bilden till kunden när betalningen är genomförd.

Vad kostar det att beställa ett kattporträtt?

Det kostar i regel mellan 1000 – 3000 kr att beställa ett porträtt på en katt. Priset avgörs av vilken teknik eller medium som används och hur detaljerat det ska vara. Prisbilden är högre för oljemålningar eller riktigt detaljerade bilder. Genom att gå vidare med en beställningsförfrågan kommer du att få en tydlig bild av vad det slutgiltiga priset kan bli innan du godkänner beställningen.

Olika detaljnivå på den katt-konst JNArt skapar:

Antingen går det att beställa mer skissartade bilder där känsla och snabbhet styr. Dessa bilder kan ibland fånga essensen av katten på ett väldigt delikat sätt, men där likheten kanske inte alltid blir lika slående. Dessa bilder passar bra för att fånga katter i fart, eller där en lägre budget är att föredra. 

Mellanalternativet är en bild som både försöker fånga snabba skissartade element men samtidigt fånga likheten så det utan tvivel är rätt katt som syns och kan kännas igen. 

Detaljerade alternativet satsar på hög detaljnivå, framförallt i de kritiska delarna av kattporträttet som avgör likheten, men även i den mån budgeten tillåter andra delar av bilden, som tex bakgrunden. 

Olika stilar på kattporträtt:

JNArt skapar i sina egna stilar vilken du kan hitta på hemsidan. Det går att beställa målningar och teckningar i dess stilar. Vid beställning kan du hänvisa till någon bild du hittat på hemsidan för att få ett kostnadsförslag på en liknande bild. Du kan också ha önskemål om att en målning ska inspireras av andra konstverk eller genrer i historien. JNArt har erfarenhet av många olika uttryck. Om ingen speciell stil efterfrågas försöker alltid JNArt göra en tolkning som är så bra som möjligt. 

Djurportratt-katter-JNArt

Kattporträtt i olika tekniker:

Hos JNArt kan du beställa kattmålningar i mediumen olja, akryl, akvarell, flytande tusch och digitalt. Du kan beställa katt teckningar i teknikerna blyerts, kol, tuschpenna, pan pastell och digitalt. Här kan du lära dig mer om andra tekniker som finns.

 

Varför beställa en tavla med kattporträtt?

Katter är alltid otroliga personligheter som berör när de finns nära oss. Vi ger dem mat och de ger tillbaka genom att förgylla våra liv med sin närvaro. När en katt lämnar oss, eller när en människa som har en speciell relation till en katt behöver en gåva kan det vara extra intressant att beställa ett porträtt på en katt. JNArt kan skapa många olika typer av kattmålningar eller teckningar som anpassas för att bli något alldeles extra.

Asså wow! Tack så mycket!
Sara
Tack så mycket för fint jobb 😺 Han blev jätteglad för tavlan!

Vilket medium föredrar konstnären själv?

Även om det går att få till fantastiska porträtt i alla tekniker har JNArt en stor kärlek till akvarellmålningar av katter. I en akvarellmålning hittar du den lekfullhet som ofta karaktäreiserar katter, det flödande, virvlande och smidiga som kan fångas i vatten som rör sig fritt på papperet och en exakthet i akvarellens teknik som kan fånga skarpheten hos katten.

Oljeporträtt på katt är för dig som har lite extra budget och vill skapa en tidlös tolkning. Den här tekniken känner inga begränsningar i hur detaljerade och livfulla de kan bli. En fin fotoförlaga, skickat av kunden eller som tas av konstnären själv, kan ge förutsättningar för att skapa en målning som kan pryda väggen i generationer.

Kort om konstnärens relation till katter:

Johannes som är konstnären bakom JNArt tycker att katter är fantastiska djur. De har funnits med i Johannes liv enda sedan han var liten då mormor hade katter hemma på ladugården. Bondkatter som sprang runt och fångade möss var ett vanligt inslag. Katter har ofta funnits på platser där konstnären bott och levt. Johannes fascineras över hur viktiga katter är för många, vilket gör dem till tacksamma porträttmotiv. Johannes älskar utmaningar och det är det verkligen att fånga ett djur som beställaren ofta har en väldigt personlig relation till. Det är väldigt roligt när beställaren blir nöjd.

Beskriv gärna din katt när du beställer. Informationen sprids inte men kan inspirera till tolkningar som sticker ut som extra personliga.

Premium att komma och fotografera själv.

Har du själv svårt att fånga din katt i en bra fotoförlaga så går det att köpa fotografering av katten. Då kommer du både få fina kattfotografier och dessutom kommer det finnas de allra bästa förutsättningarna för att skapa ett episkt målat eller tecknat kattporträtt. Här kan du få tips på om du själv vill fånga ditt djur på bild.

Vill du beställa ett porträtt på din katt?

JNArt är en erfaren kreatör som gärna hjälper med just din bild. Ta kontakt via beställningsformuläret så får du du veta mer om detaljerna.

Är du ute efter något av dessa? Då hittar du mer information genom att klicka dig vidare: