Akvarellkurs online vårterminen 2022

Akvarellkurs online med tema porträtt på människa och djur

Välkommen till en lärorik och spännande akvarellkurs med på temat porträtt. I april har du möjlighet att delta i en prisvärd kurs på distans, fördelad på 4 tillfällen. Du som vill kan också lägga till personlig coaching till kursen.

Vad kostar det att gå akvarellkurs online?

Denna onlinekurs i akvarellmåleri kostar endast 650 kr/person för den som anmäler sig tillsammans med en vän. Ordinarie pris är 750 kr/person.

Vad inkluderas i kursen akvarellporträtt online?

Fyra tillfällen à 2,5 tim inklusive paus och gemensam frågestund.

Du som önskar extra feedback och coachning kan välja tillägget som innehåller 30 minuter per vecka med individuell coachning per telefon samt medlemskap i facebookgrupp där läraren ger respons på hemuppgifter och publicerar extramaterial. Extra kostnad 1500kr inkl moms. Här finns endast 6 platser.

Vem håller i kursen?

Läraren Johannes Nygren har över 10 års erfarenhet av porträttmåleri i akvarell och älskar att dela med sig av kunskaper och tips och att coacha deltagare i utvecklingsprocessen. Johannes Nygren har hållit i många tidigare kurser som varit omtyckta.

När är akvarellkursen?

Datumen för kurstillfällena är: onsdagarna 6/4, 13/4, 20/4, 27/4

Tiden är 18:00-20:30

Individuell coachning sker på söndag kväll veckan efter kurstillfället.

Hur går onlinekursen till?

Kursen är inriktad på att måla föreställande porträtt i akvarell av människor och även djur. Vid kurstillfällena följer du i direktsändning hur ett porträtt blir till och lär dig knep kring de tekniska aspekterna som gör skillnaden. Du kommer sedan att ha alla möjligheter att göra din egen konstnärliga tolkning och fortsätta att utveckla din egen stil. På kursen får du tips och tricks som gör måleriet lättare.

Utbildningen sker via zoom och hemuppgifter kommer att läggas upp i en Drive-mapp som du får länk till vid kursstart. Egen webbkamera är inte nödvändigt men det kan vara bra att ha mikrofon för att kunna ställa frågor. En stabil internetuppkoppling förbättrar kvaliteten på kursen.

Vilken nivå ges kursen på?

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare, dig som målat en tid och till dig som målar på avancerad nivå.  Mellan föreläsningarna får du uppgifter att träna på utifrån olika svårighetsgrad, på din nivå.

Vad innehåller de olika kursveckorna?

Temat på tillfällena är: Proportioner och anatomi, val av foto och valör, färg samt helhet genom flödande och exakt teknik.

Behöver jag köpa material för att gå akvarellkursen?

Kursmaterial – Pensel, färg och papper köps in av kursdeltagaren. Tips på kursmaterial kommer att ges men du kan också måla med det material du har till hands.

Hur anmäler jag till kursen?

Intresseanmälan skickas till info@jnart.se. Därefter får du besked om hur betalning går till. Din plats är bokad när du betalt. Senast två dagar innan kursstart. Du kan också ringa mig på 0738 16 38 74 om du har frågor!

Varmt välkommen att delta i en lärorik och prisvärd akvarellkurs med tema porträtt på människor och djur.

Tidigare akvarellkurser JNArt hållit:

Tidigare kurser har varit nybörjarkurser, teknikgenomgångar i akvarellmåleri och fortsättningskurser.

css.php