Kommande kurser

Nybörjarkurs i akvarellmåleri - teknikgenomgång

Under en dag går vi igenom alla tekniker som är nödvändiga att känna till för att måla akvarell både torrt och vått i vått. Kursen passar nybörjare men även för mer avancerade akvarellmålare som vanligtvis inte målar vått i vått. Vill du måla stora akvarellmålningar eller hitta tekniker för att måla mer intuitivt men ändå ha kontroll, då är kursen perfekt för dig. Teoretiska inslag om akvarellteknik varvas med demos, frågestunder och eget måleri.

Nästa kurstillfälle ej klart – kontakta JNArt för mer information.

Fortsättningskurs i akvarellmåleri

Deltagaren väljer själv motiv och blir sedan coachad i att skapa en målning med utgångspunkt i de tekniker som lärs ut under den grundläggande teknikgenomgången. Kursen sträcker sig över två dagar. Det kan vara ett väldigt avancerat motiv, deltagaren bestämmer själv. Problemlösning i grupp varvas med teoretiska genomgångar för att lära ut kunskaper riktat till praktiska problem som uppstår, samt så klart eget måleri. Kursen kan tas oavsett konstnärlig bakgrund, det enda kravet är att ha gått teknikgenomgången minst en gång, eller visa att deltagaren har motsvarande kunskap.

I kursen ingår bland annat utforskande hur färgers tre grundläggande byggstenar – kulört, valör och mättnad – bygger upp allt vi ser omkring oss. Vi jobbar även med designprinciper och andra bildelement.

Nästa kurstillfälle ej klart – kontakta JNArt för mer information.

css.php