Kommande kurser

Grundläggande teknikgenomgång i akvarellmåleri

Under en dag går vi igenom alla tekniker som är nödvändiga att känna till för att måla akvarell både torrt och vått i vått. Kursen passar nybörjare män även för mer avancerade akvarellmålare som vanligtvis inte målar vått i vått. Vill du måla stora akvarellmålningar eller hitta tekniker för att måla mer intuitivt men ändå ha kontroll, då är kursen perfekt för dig. Teoretiska inslag om akvarellteknik varvas med demos, frågestunder och eget måleri.

Nästa kurstillfälle höst 2019 (datum ännu ej satt).

Allt om färg!

Tillsammans jobbar vi oss från mer grundläggande teori och praktik kring hur färg fungerar till mer avancerade hemligheter som många mästerliga målare använt sig av. Vi använder oss av mediet akvarell för att utforska hur färgers tre grundläggande byggstenar – kulört, valör och mättnad – bygger upp allt vi ser omkring oss. Kursen passar nybörjare men även för mer avancerade akvarellmålare som bara vill få en chans att fördjupa sin förståelse för färg.

Nästa kurstillfälle höst 2019 (datum ännu ej satt).

Fortsättningskurs i akvarellmåleri

Deltagaren väljer själv motiv och blir sedan coachad i att skapa en målning med utgångspunkt i de tekniker som lärs ut under den grundläggande teknikgenomgången. Kursen sträcker sig över två dagar. Det kan vara ett väldigt avancerat motiv, deltagaren bestämmer själv. Problemlösning i grupp varvas med teoretiska genomgångar för att lära ut kunskaper riktat till praktiska problem som uppstår, samt så klart eget måleri. Kursen kan tas oavsett konstnärlig bakgrund, det enda kravet är att ha gått teknikgenomgången minst en gång, eller visa att deltagaren har motsvarande kunskap.

Nästa kurstillfälle höst 2019 (datum ännu ej satt).

css.php